LIGE

Tokom sezone, deca imaju priliku da naučene veštine primene kroz takmičenje.

Takmičimo se u dve lige, Fair Play i Mini Maxi liga.

Fair Play liga


Fair play liga se održava u jesenjem delu fudbalske sezone, na otvorenim terenima Rakovice, Čukaričkog i Kneževca. Ovo je inače takmičenje koje okuplja najveći broj klubova na otvorenim terenima. Fair Play Liga deceniju za nama predstavlja sinonim za takmičenje u kome sportski rezultat nije najvažniji cilj, već afirmacija fer-plej ponašanja. Drugim rečima, cilj FPL je da stvori ne samo uspešne sportiste, već i dobre i kvalitetne ljude.

Mini maxi liga


Mini Maxi liga se održava u zimskom periodu fudbalske sezone, od novembra do aprila. Utakmice se održavaju u više gradova u Srbiji i na više lokacija u Beogradu. Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbalske igre, približavanje fudbala najmlađima i upoznavanje mališana sa fudbalskom igrom kroz pozitivna iskustva koja će najviše doprineti njihovoj želji da se i trajno opredele za ovaj sport.


Višestruka korist iz pokretanja ovih takmičenja sastoji se pre svega u popularizaciji dečijeg fudbala, stvaranju kvantitativnije baze najmlađih fudbalskih polaznika u cilju sticanja osnovnih fudbalskih veština pre ulaska u prve zvanične selekcije, tj. popularne “petliće“. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Pokretanjem ovih takmičenja i tzv. “mrtvi“ zimski period postao je povoljan i koristan, jer najmlađima pruža radost takmičenja u kontinuitetu.

Skola fudbala Lussy

Prethodnog vikenda naša ekipa 2009. godište ostvarila je odličan rezultat na turniru u organizaciji ŠF Lussy. Naši momci su zauzeli sjajno 3. mesto. Da je bilo malo više sportske sreće, plasman bi bio još bolji. Za ekipu predvođenu trenerom Markom Kapetanovićem nastupali su sledeći igrači:  Krpović, Divac, Milošević, Vasić, Vučetić, Mamula, Nedeljković i Đokić. Ovom …

Turnir Lussy Cup 2020 Прочитај више »

U nedelju 2. februara naša mala ekspedicija, sačinjena od dečaka 2010. godišta, uputila se u Arilje na Sretenjski turnir. Za ovu grupu dečaka to je bilo potpuno novo iskustvo. Okupili smo se rano ujutru i u pratnji trenera i nekoliko roditelja krenuli na turnir. Malo pospani ali ipak spremni stigli smo do prelepe hale SC …

Sretenjski Turnir Arilje 2020. Прочитај више »

  • 1
  • 2