LIGE

Tokom sezone, deca imaju priliku da naučene veštine primene kroz takmičenje.

Takmičimo se u dve lige, Fair Play i Mini Maxi liga.

Fair Play liga


Fair play liga se održava u jesenjem delu fudbalske sezone, na otvorenim terenima Rakovice, Čukaričkog i Kneževca. Ovo je inače takmičenje koje okuplja najveći broj klubova na otvorenim terenima. Fair Play Liga deceniju za nama predstavlja sinonim za takmičenje u kome sportski rezultat nije najvažniji cilj, već afirmacija fer-plej ponašanja. Drugim rečima, cilj FPL je da stvori ne samo uspešne sportiste, već i dobre i kvalitetne ljude.

Mini maxi liga


Mini Maxi liga se održava u zimskom periodu fudbalske sezone, od novembra do aprila. Utakmice se održavaju u više gradova u Srbiji i na više lokacija u Beogradu. Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbalske igre, približavanje fudbala najmlađima i upoznavanje mališana sa fudbalskom igrom kroz pozitivna iskustva koja će najviše doprineti njihovoj želji da se i trajno opredele za ovaj sport.


Višestruka korist iz pokretanja ovih takmičenja sastoji se pre svega u popularizaciji dečijeg fudbala, stvaranju kvantitativnije baze najmlađih fudbalskih polaznika u cilju sticanja osnovnih fudbalskih veština pre ulaska u prve zvanične selekcije, tj. popularne ''petliće''. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Pokretanjem ovih takmičenja i tzv. ''mrtvi'' zimski period postao je povoljan i koristan, jer najmlađima pruža radost takmičenja u kontinuitetu.